Често задавани
въпроси

Професионалната мануална терапия, провеждана веднъж или два пъти месечно, е изключително важна, защото дава информация за конкретното състояние на кожата на клиента към момента.

Процедурата включва дълбоко почистване, нанасяне на активни серуми, прилагане на мануален масаж и нанасяне на подходяща маска с висока концентрация на активните вещества според персонално изготвената програма.

Мануалната терапия дава възможност не само да се определи типа кожа и да се направи прецизна диагностика, а и да се установи кои проблеми притесняват най-много клиента.

„С помощта на тази процедура мога да разбера защо и как са се появили съответните проблеми, т.е. самата работа с тъканта по време на терапията ми дава отговори на редица въпроси, като тонус, хидратация, плътност, релеф, реактивност на
кожата и други показатели, което е в пряка връзка с прилагането на последващите терапии от индивидуално изготвената програма.“, споделя Поли Спасова.

Фотолифтингът е безопасна и безболезнена процедура, осигуряваща редуциране на несъвършенствата по кожата и подмладяващ ефект.

С възрастта клетъчната активност започва постепенно да намалява, което води до понижаване на еластичността и тонуса на кожата. Появяват се фини линии, пигментни петна и видими капиляри по лицето, а кожата неестетично увисва.

Терапията фотолифтинг е съвременно оръжие за борба с тези несъвършенства, като осигурява видим ефект още след първото третиране.

„С тази апаратура постигам много добри резултати при третиране на пигментни петна, повърхностни капиляри и съдови звезди, лечение на акне и розацея, а също и при антиейджинг терапиите.“, казва Поли Спасова.

Процедурата се извършва с помощта на специален уред, произведен в Германия, без директен контакт с кожата (разстоянието от накрайника до кожата е около 1 мм). Когато уредът е включен, между кожата и накрайника се създава нагрята йонизирана светлинна дъга, която въздейства на кожната повърхност.

Отдаваната енергия осигурява прецизно и мигновено нагряване на тъканта, което води до сублимация (изпаряване), но същевременно и до много ниско топлинно натоварване на околната повърхност. „Използваната енергия е едва частица в сравнение с лазерните или радиочестотните уреди, а ефектът настъпва само на мястото, върху което се появява плазмата.” казва Поли.

Процедурата се извършва с помощта на специален уред, произведен в Германия, без директен контакт с кожата (разстоянието от накрайника до кожата е около 1 мм). Когато уредът е включен, между кожата и накрайника се създава нагрята йонизирана светлинна дъга, която въздейства на кожната повърхност.

Отдаваната енергия осигурява прецизно и мигновено нагряване на тъканта, което води до сублимация (изпаряване), но същевременно и до много ниско топлинно натоварване на околната повърхност.

Авангардният апарат разполага и с картридж, включващ 6 метални игли с дължина 0,7 мм, с помощта на който се третират по-дълбоките бръчки. Процедурата е много щадяща – игличките създават невидими микроскопични отвори, през които проникват активните вещества от приложените серуми в момента на третирането, а не след това (за разлика от много други апарати за микронидлинг).

По този начин кожата оптимално абсорбира всички витамини, аминокиселини и други активни компоненти, съдържащи се в серумите. Процедурата активира синтеза на нов колаген, което води до изглаждане на бръчките, стягане на кожата и видимо подмладяване.

Вакуумният масаж e доказано ефективен метод за ремоделиране на лицевия овал.

При антиейджинг процедурите е важна диагностиката не само на типа кожа, а и на морфологията на остаряването, за да може козметикът да изготви възможно най-добрата персонална програма за възвръщане на красивото младежко излъчване.

Вакуумният масаж (SPM – Suction Pump Massage) с високотехнологичния апарат на немската компания Weyergans контурира лицевия овал, подобрява еластичността, стяга и лифтира кожата, прибира двойната брадичка, осигурява и лимфен дренаж. Посредством специални стъклени вендузи се прилагат различни масажни техники, а резултатите са наистина много добри дори само след една процедура.

Процедурата дермабразио ефикасно премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата на лицето, подобрява кръвообращението, стимулира клетъчното обновяване и спомага за по-доброто усвояване на активните съставки от последващите неагресивни козметични терапии.

Процедурата е безболезнена, безопасна и гарантира гладка, свежа и сияйна кожа.

Процедурата, базирана на електромускулна стимулация дава възможност за възстановяване на тонуса и укрепване мускулатурата на лицето. „Мускулите ни също участват в придаването на обем и поддържането на лицевия овал. Затова при отпуснати лицеви мускули тази процедура е единственият начин за безопасно заздравяване и връщане на мускулите в по-добро състояние. За съжаление ние нямаме културата да правим гимнастика на лицевите мускули, а това е важно за поддържане овала на лицето.“, казва Поли Спасова.

Електромускулната стимулация е безопасен метод за преоформяне на лицевия овал.

Днес процедурата за оформяне и боядисване на вежди е изключително търсена, тъй като подчертава нежното женствено излъчване. Боядисването на веждите има и друг плюс – позволява на клиентките да видят как биха изглеждали с перманентен грим.

При оформянето на веждите не бива да се следват модните тенденции – най-модерна е тази форма, която отива на лицето на конкретната
клиентка.

„Това е любимата ми процедура, а с времето се оказа, че успявам да усетя желанията на дамите и давам всичко от себе си за постигане на съвършено оформени вежди. Разбира се, винаги се стремя максимално да се придържам към естетична визия.”, казва Поли Спасова